Najava za 7 dana.Mnogo vise emisija ima na sajtu.

Ponedeljak 08.06 Utorak 09.06 Sreda 10.06 Cetvrtak 11.06 Petak 12.06 Subota 13.06 Nedelja 14.06
Slagalica Slagalica Tate Igra sudbine Slagalica Slagalica Magazin in Sasvim prirodno
Tate Igra sudbine Tate Igra sudbine Paparazzo lov Trenutak iz sna Tate Slagalica Slagalica
Potera Ami G Show Emisija dnk Brak na nevidjeno Igra sudbine Zvezde Granda Nikad nije kasno

Kvadratura kruga - Petar Sijan 18 godina jedini u selu.

Emisija Kvadratura kruga koja se emitovala na RTS prikazala je pricu o Petru Sijanu stanovniku sela Prljevo,koji jedini zivi u tom selu.Mnogo ima napustenih sela sirom regiona u kojima zivi nekoliko ljudi vecinom starih koji ostaju jer su navikli da zive takvim nacinom zivota.Ovo je prica o coveku koji zivi sam u celom selu gde ne cuje ljudski glas mnogo vremena.U emisiji pogledajte kako i na koji nacin pobedjuje samocu i koliko prodje vremena a da ne cuje ljudski glas.


Predlog knjige: Razvoj modernog jezika. - Tako su trgovina i trgovina porasle u Evropi, a, uz trgovinu i život u gradu, veća inteligencija, učenje i nezavisnost. Obrazovanje je postalo uobičajenije, a univerziteti u Evropi bili su zatrpani. Latinski jezik u srednjem veku bio je jedini jezik koji je učio razred. Sada su savremeni jezici Evrope poprimili oblik i počeli da se koriste u književne svrhe. Italijanski je prvi iskoristio veliki Dante, a istog pola veka engleski pesnik Chaucer pevao je na domaćem engleskom jeziku, a ubrzo su se u Francuskoj, Nemačkoj i Španiji pojavile nacionalne književnosti. S tim je veća sloboda izražavanja. Autoritet je počeo da ima manju težinu. Muškarci su počeli da istražuju uzroke i posledice, da sumnjaju u određene stvari, da traže istinu i tako je došlo do renesanse. Sa njom se pojavila veća ljubav prema lepom, veća životna radost, sveža želja za dobrima ovog sveta, nova strast za otkrivanjem, žeđ za avanturama, a mora se priznati i nova labav život i nova pohlepa za zlatom. Hrišćanska Evropa je trebala da probije svoje uske granice. Nije mogla biti potisnuta niti ograničena na svoja stara ograničenja. Nikad se ne bi moglo okrenuti unazad. Od svih velikih promena koje su se dogodile tokom života i razmišljanja, verovatno nijedna nije veća od one koja je videla prelazak iz srednjeg u moderni svet.
Kvadratura kruga - Petar Sijan 18 godina jedini u selu. Kvadratura kruga - Petar Sijan 18 godina jedini u selu. Reviewed by gledajte on April 05, 2020 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.