Najava za 7 dana.Mnogo vise emisija ima na sajtu.

Ponedeljak 08.06 Utorak 09.06 Sreda 10.06 Cetvrtak 11.06 Petak 12.06 Subota 13.06 Nedelja 14.06
Slagalica Slagalica Tate Igra sudbine Slagalica Slagalica Magazin in Sasvim prirodno
Tate Igra sudbine Tate Igra sudbine Paparazzo lov Trenutak iz sna Tate Slagalica Slagalica
Potera Ami G Show Emisija dnk Brak na nevidjeno Igra sudbine Zvezde Granda Nikad nije kasno

Ami G Show 26.05.2020 Kristijan Golubovic,Miki Djuricic,Kaja Ostojic,Cvija,

U utorak 26.maja emitovana je cela emisija Amidzi sou na televizji Pink u 22:30h,Ovoga puta gosti su bili Kristijan Golubovic koji je uvek u zizi javnosti,pricace kako mu je na slobodi kao i koje planove ima za rijaliti Zadrugu 4,Miki Djuricic najpoznatiji stanovnik Kupinova i buduci otac kao i buduci ucesnik Zadruge 4,Kaja Ostojic dolazi iz Brizela kao i Cvija koji je autor pesme "Poziv" koja je za kratko vreme postigla veliku posecenost.U studiju ce goste zabavljati Marija Mikic.


Predlog knjige: Dolazak ratnih brodova. Filipini su 1848. osigurali prve ratne brodove. To su bili „Magellanes“, „Elcano“ i „Reina de Castilla“. Bilo im je suđeno da izvrše revoluciju u odnosima Moroa. Uništavanje Samalskih utvrda. - Dotad je bilo moguće da veliki ratni praoci Moroa, na čelu mnogih veslača, bace jarbole prilazeći naoružanom jedrilicom i okrenuvši se prema „oku vetra, „Gde nijedan jedrenjak ne može da krene, mirno se odmakni od opasnosti. Samo parova je bila efikasna u borbi protiv ovih morskih vukova. Claveria je preuzeo ove novopristigle brodove i jakom pešadijskom snagom, koju su dobrovoljci Zamboangueno-a povećali, u februaru 1848. ušao u grupu Samal i sletio na ostrvo Balanguingui. U močvarama mangrova na ostrvu bile su četiri tvrđave. Oni su, uprkos očajničkom otporu, nosili pešadiju i Zamboanguenos i gusari rasuti. Čini se da je vođenje kampanje bilo divno i borbeno herojsko. Morosi su bili potpuno nadvladani; 450 mrtvih je spaljeno ili internirano; 124 komada artiljerije - većim delom mali mesingani topovi zvani „lantacas“ - zarobljeni su, a 150 brodova Moro uništeno. Španci su posekli šargareve sa kokosovim orasom i plijen koji je obuhvatao tako bogatu gusarsku pljačku kao što su svile, srebrne vaze, ukrasi i ratno oružje, i sa preko dvesta zarobljenika i tri stotine spašenih zarobljenika, vratio se u Zamboangu. Ovo je bila najsigurnija pobeda koju su Evropljani ikada osvojili u sukobu sa malajskom piraterijom. Efikasnost ove kampanje pokazuje činjenica da je, dok je u prethodnoj godini 450 Filipinaca trpelo hvatanje u rukama Moro gusara, 1848. i sledeće godine jedva da je bilo odstupanja. Ali 1850. gusarska eskadrila iz Tonkuila, ostrva pored Balanguingui-a, pala je na Samar i Camaguin. Srećom, guverner Urbistondo, koji je naslijedio Claveriju, energično je nastavio politiku svog prethodnika, a brzo je poslata ekspedicija koja je uništila naselja i uporišta na Tonkuilu.
Ami G Show 26.05.2020 Kristijan Golubovic,Miki Djuricic,Kaja Ostojic,Cvija, Ami G Show 26.05.2020 Kristijan Golubovic,Miki Djuricic,Kaja Ostojic,Cvija, Reviewed by gledajte on May 27, 2020 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.