Najava za 7 dana.Mnogo vise emisija ima na sajtu.

Ponedeljak 08.06 Utorak 09.06 Sreda 10.06 Cetvrtak 11.06 Petak 12.06 Subota 13.06 Nedelja 14.06
Slagalica Slagalica Tate Igra sudbine Slagalica Slagalica Magazin in Sasvim prirodno
Tate Igra sudbine Tate Igra sudbine Paparazzo lov Trenutak iz sna Tate Slagalica Slagalica
Potera Ami G Show Emisija dnk Brak na nevidjeno Igra sudbine Zvezde Granda Nikad nije kasno

Igra sudbine 55 epizoda - Luka u izdanju.

Pedeset peta epizoda:Ivanu je Aleksa rekao da mu Unina iskrenos prija.Ali Aleksa ni ne sumnja da je sve to Unina lazna iskrenost i da je ona na "zadatku".Matija je doveo pijanog Luku u stan kod Sofije bez trunke sazaljenja.Posebno ce biti problematicno kada dodje do susreta sa Milom koja zeli da cuje objasnjenje.Debeljko je zavrsio u policijskoj stanici.Cela epizoda 55 prikazuje se veceras posle serije Tate na televiziji Prva.
Predlog knjige: Početak crnog ropstva u Evropi. - U ovom trenutku počinje užasna i odvratna priča o evropskom crnom ropstvu. Drevni svet je praktikovao ovo vlasništvo nad ljudskim brvnarama, a Rimsko carstvo je propalo pod teretom polovine stanovništva, potonulog u ropstvu. Na ogromnu štetu i patnju čovečanstva, Mohamed je tolerirao instituciju, a Koran je dozvoljeno ropstvo. Ali slava je srednjovekovne crkve što je ukinula ljudsko ropstvo iz hrišćanske Evrope. Ma koliko tup i nepravedan feudalizam možda bio, nije se znalo ništa o toj instituciji koja degradira muškarce i žene do nivoa stoke i bezobzirno prodaje muža iz porodice, majku od deteta. Robovi u Portugalu. - Dolazak Portugalaca na obalu Gvineje sada je oživeo ne vezanje jednog belog čoveka na drugog, već crno-belo. Prve robove koji su odvedeni u Portugal smatrali su se jednostavno predmetima od posebnog interesa, zarobljenici koji su pred sudom predstavljali stanovništvo onih obala koje su dodate portugalskoj dominaciji. Ali južni Portugal, iz koga su Mauri protjerani, trpio je nedostatak radnika, i bilo je korisno uvesti crnce koji rade na tim poljima. Argumenti za opravdanje ropstva. - Tako je nastala institucija crnog ropstva, koja će se vek kasnije na obalama Novog sveta razviti u tako strašnu i užasnu stvar. Zanimljivo je da je religija privedena da opravda ovo porobljavanje Afrikanaca. Crkva je učila da su ovi ljudi, poganski, imali sreću da ih hrišćani zarobe, da bi na taj način mogli biti dovedeni do krštenja i obraćenja; jer je bolje da telo propadne nego da duša bude bačena u pakao. U kasnijem dobu, kada je lažnost ovog učenja bila shvaćena, ljudi su i dalje želeli da opravdaju instituciju tvrdeći da je Svemogući stvorio Afrikanca iz niže države, posebno da bi mogao da služi superiornoj rasi.
Igra sudbine 55 epizoda - Luka u izdanju. Igra sudbine 55 epizoda - Luka u izdanju. Reviewed by gledajte on April 08, 2020 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.