Najava za 7 dana.Mnogo vise emisija ima na sajtu.

Ponedeljak 08.06 Utorak 09.06 Sreda 10.06 Cetvrtak 11.06 Petak 12.06 Subota 13.06 Nedelja 14.06
Slagalica Slagalica Tate Igra sudbine Slagalica Slagalica Magazin in Sasvim prirodno
Tate Igra sudbine Tate Igra sudbine Paparazzo lov Trenutak iz sna Tate Slagalica Slagalica
Potera Ami G Show Emisija dnk Brak na nevidjeno Igra sudbine Zvezde Granda Nikad nije kasno

Prakticna zena 20.05.2020 Sladoled od vina,salsa od jagoda,palenta sa slaninicom,slatke przenice.

U emisiji Prakticna zena emitovanoj 20.maja 2020 godine na Prvoj televizji u 16:30h,mozete pogledati zanimljiv recept po kome se pravi sladoled i to ce nam pokazati iz Uzica putem video poziva Aleksandar sa svojoj sestricinom Leonom,oni ce pokazati kako spremaju sladoled sa vinom i salsu od jagoda.Sandra Ivanovic iz Nisa pokazace nam u studiju kako sprema palentu sa slaninicom i slatke przenice.Povodom promocije turisticke ponude u Srbiji,ovog puta promovisana je Istocna Srbija za turisticku destinaciju.
Sladoled od vina i salsa sa jagodama

Slatke przenice i palentu sa slaninicom

Promocija turisticke mape Istocne Srbije

Predlog knjige: Raspuštanje Družbe Isusove. Međutim, Evropa je postigla uverenje, koje se danas drži, da čovek mora biti veran zemlji u kojoj živi i nalazi utočište i zaštitu i u kojoj se svrstava u položaj političkog člana ili na neki drugi način pretrpeti odijum i kaznu. Zbog toga je njihova ravnodušnost prema nacionalnom osećaju prouzrokovala propast jezuita. Značajno je da su vladari, najviše predani katolicizmu, slijedili jedni druge u deklarisanju njihovog izbacivanja iz vlasti. 1759. proterani su iz Portugala, 1764. iz Francuske, a 2. aprila 1767. dekret o oduzimanju i proterivanju iz Španije i svih španskih imanja izdao je kralj Karlos III. U roku od godinu dana, usledila su dva najmoćnija italijanska prinčeva, napuljski kralj i vojvoda Parma, a potom ih je Veliki majstor vitezova s Malte proterao sa tog ostrva. Prijatelji reda bili su nemoćni da izdrže ovaj ujedinjeni front katoličkih monarha, a papa Klement KSIV. potisnuo i raspustio društvo, koje nije obnovljeno do 1814. godine. Isusovci protjerani sa Filipina. Naredba o proterivanju jezuita sa Filipina stupila je na snagu 1767. godine. Uputstva su ovlašćivala guvernera u slučaju otpora upotrebi oružja protiv pobune.2 Pored njihovih kolegija u Manili , Tondo, Cavite, Leite, Samar, Bohol i Negros, jezuiti su upravljali kuracijama u okolini Manile, u provinciji Cavite, u Mindoro i Marindukue, dok su ostrva Bohol, Samar i Leite bila u potpunosti pod njihovom duhovnom jurisdikcijom. U Mindanaou su njihove misije, desetak ili više, pronađene na severnoj i južnoj obali. Izvan Filipina su bili misionari na Ladronesu ili Marianas. Njihova imovina na Filipinima, koju je vlada zaplenila, iznosila je 1.320.000 pesosa, mada je veliki deo njihovog bogatstva tajnjen i izbegnut oduzimanju zbog uveravanja guvernera Raona.
Prakticna zena 20.05.2020 Sladoled od vina,salsa od jagoda,palenta sa slaninicom,slatke przenice. Prakticna zena 20.05.2020 Sladoled od vina,salsa od jagoda,palenta sa slaninicom,slatke przenice. Reviewed by gledajte on May 20, 2020 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.