Najava za 7 dana.Mnogo vise emisija ima na sajtu.

Ponedeljak 08.06 Utorak 09.06 Sreda 10.06 Cetvrtak 11.06 Petak 12.06 Subota 13.06 Nedelja 14.06
Slagalica Slagalica Tate Igra sudbine Slagalica Slagalica Magazin in Sasvim prirodno
Tate Igra sudbine Tate Igra sudbine Paparazzo lov Trenutak iz sna Tate Slagalica Slagalica
Potera Ami G Show Emisija dnk Brak na nevidjeno Igra sudbine Zvezde Granda Nikad nije kasno

Sasvim prirodno 17.05.2020 Izolacija na selu

U novoj emisiji Sasvim prirodno koja se emitovala 17.maja 2020 godine na RTS 1 U 18:30,bice prikazano kako je bilo na selu tokom ove nove pandemije korona virusa.Ekipa emisije na celu sa autorom emiisje,poznatim voditeljem i autorom emisije Sasvim prirodno Jovanom Memedovicem,videcemo kako su ljudi na selu ziveli u vreme izolacije koja je bila u svim mestima sirom Srbije,regiona i sveta.Da li su i koliko osetili izolaciju i kako su podneli zivot na selu a kako oni gradu kojem su se mnogi okrenuli i otisli sa sela ali kada se dese nepredvidjene situacije onda se mnogi koji su otisli,sete i vrate na selo.

Predlog knjige: Ekonomska politika Španije - ograničenja trgovine. - Tokom poslednjih godina sedamnaestog veka i početka osamnaestog, trgovina je izgledala kao da je paralizovana. Ta sjajna trgovina koju je opisala Morga i koja je bila na vrhuncu oko 1605. godine nekoliko je godina kasnije poražena jadnom ekonomskom politikom Španije, koja je zahvatila zahteve trgovaca iz Cadiz-a i Seville. Španska ekonomska politika imala je samo u pogledu koristi za Poluostrvo. "Zakoni Indije" obiluju uređenjima radi ograničavanja i osakaćivanja kolonijalne trgovine i industrije, gde god se zamislilo da može biti štetno za zaštićene industrije Španije. Seviljski proizvođači želeli su da sačuvaju kolonije, kako Amerike, tako i Indije, kao tržišta za svoje monopolske proizvode; i u ovoj politici, dva veka, imali su podršku krune. Rastuća trgovina između Meksika i Filipina rano je posmatrana sa sumnjom, a zakonodavstvo je bilo uokvireno da se svede na najnižu tačku kompatibilnu sa postojanjem kolonije. Nijedna od američkih kolonija nije mogla vršiti trgovinu sa Filipinima, osim Meksika, a ovde sva komunikacija mora proći kroz luku Akapulco. Ova trgovina je bila ograničena na prolazak jednog plovila godišnje. 1605. godine dozvoljena su dva galona, ali njihova veličina smanjena je na trista tona. Bilo im je dozvoljeno da izvedu 500.000 pesosa srebra, ali ne može se vratiti kineskih proizvoda većih od 250.000 pesosa. Ni Španci iz Meksika, ni bilo koji deo Amerike nisu mogli direktno saobraćati Kinom, niti španski brodovi mogli da pređu iz Manile u luke Azije. Mogla se kupiti samo ta roba koju su kineski trgovci sami donijeli na Filipine.
Sasvim prirodno 17.05.2020 Izolacija na selu Sasvim prirodno 17.05.2020 Izolacija na selu Reviewed by gledajte on May 17, 2020 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.