Najava za 7 dana.Mnogo vise emisija ima na sajtu.

Ponedeljak 08.06 Utorak 09.06 Sreda 10.06 Cetvrtak 11.06 Petak 12.06 Subota 13.06 Nedelja 14.06
Slagalica Slagalica Tate Igra sudbine Slagalica Slagalica Magazin in Sasvim prirodno
Tate Igra sudbine Tate Igra sudbine Paparazzo lov Trenutak iz sna Tate Slagalica Slagalica
Potera Ami G Show Emisija dnk Brak na nevidjeno Igra sudbine Zvezde Granda Nikad nije kasno

Tajkun 6 epizoda - Mnogo skup snimak.

U nedelju 19.april 2020 godine na Superstar TV u 21h ponedeljak 20.april RTS 1 U 20:15h,prikazuje se sesta epizoda serije Tajkun.Cela epizoda bice postavljena i preko ovog sajta kada bude na zvanicnim sajtovima objavljena.Ovo je samo najava koja je prikazana na kanalu Superstar TV.
Predlog knjige: Trgovina sa Moro Malezijama sa juga. - Širenje mohamedanizma i posebno osnivanje kolonije Borneo doveli su Filipine u važne trgovinske odnose sa Malezijama sa juga. Pre dolaska Španaca, čini se da su ovi odnosi bili prijateljski i mirni. Mohammedanski Malezijci su poslali svoje praoce na sever radi trgovine, a oni su se takođe naselili na severnim Filipinima, kao što su imali u Mindanaou. Kada je Legaspijeva flota, nedugo nakon dolaska, legla blizu ostrva Bohol, "Maestro de Campo" vodio je tešku borbu sa brodom Moro koji je došao na trgovinu i uzeo je šest zarobljenika. Jednog od njih, koga zovu "pilot", pomno je ispitivao Adelantado i dobio je neke zanimljive informacije, koje je zapisao Padre San Augustin. 9 Legaspi je imao malejskog prevoditelja roba sa sobom, a San Augustin kaže da je Padre Urdaneta "znao dobro malajski jezik. " Pilot je rekao da su "oni iz Bornea doneli za trgovinu Filipincima, bakar i limenku, koji su u Borneo doneti iz Kine, porculan, posuđe i zvona proizvedena po njihovom maniru, veoma različita od onih koje hrišćani koriste, i benzoin, i obojene ćebad iz Indije, te posude za jelo napravljene u Kini, i da su takođe donosili gvozdene koplje veoma dobro kaljene, i noževe i druge predmete od bartera, i da su u zamenu za ostrva oduzeli zlato, robove, vosak , i neku vrstu malene školjke koju nazivaju „sijueies“, a koja prolazi za novac u kraljevstvu Siam i drugim mestima; a oni nose i neke bele krpe, kojih na ostrvima ima velika količina. " Butuan, na severnoj obali Mindanaa-a, čini se da je bio prilično trgovačko mesto na koje su posezali brodovi iz svih kvartova. Ova država je, kao i mnogi drugi delovi Filipina, od davnina proizvodila male količine zlata, a svi rani plovitelji govore o zlatnim minđušama i ukrasima domorodaca. Butuan je takođe proizvodio šećernu trsku i bio je trgovačko pristanište za robove. Čini se da ovaj nesretni saobraćaj u ljudskom životu nije neuobičajen, a nesumnjivo ga je podstakao trgovina Borneom. Španci su sreli i smeće iz Siam-a koji trguju Cebuom.
Tajkun 6 epizoda - Mnogo skup snimak. Tajkun 6 epizoda - Mnogo skup snimak. Reviewed by gledajte on April 15, 2020 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.