Najava za 7 dana.Mnogo vise emisija ima na sajtu.

Ponedeljak 08.06 Utorak 09.06 Sreda 10.06 Cetvrtak 11.06 Petak 12.06 Subota 13.06 Nedelja 14.06
Slagalica Slagalica Tate Igra sudbine Slagalica Slagalica Magazin in Sasvim prirodno
Tate Igra sudbine Tate Igra sudbine Paparazzo lov Trenutak iz sna Tate Slagalica Slagalica
Potera Ami G Show Emisija dnk Brak na nevidjeno Igra sudbine Zvezde Granda Nikad nije kasno

Tate 55 epizoda - Tvrdi i Toma u sukobu.

Pedeset peta epizoda Tate 16.04.2020:Toma je konacno odlucio da se zajedno sa Janjom preseli na Zlatibor.Tvrdog je obuzela ljubomora zbog svega toga i uputio je Tomi pogrdne reci,posle cega ce Tomo na njega fizicki nasrnuti.Dok se to sve desava izmedju njih dvojice,Ruza radi sve sto je u njenoj moci da Janja ne ode sa ocem na Zlatibor.Cela epizoda 55 prikazuje se veceras 16.aprila 2020 godine u 20h na televiziji Prva.
Predlog knjige: Rani politički i društveni život. - Barangaj. - Najslabija strana kulture ranih Filipinaca bila je njihova politička i društvena organizacija, i oni su ovde bili slabi na potpuno isti način na koji su sada necivilizovani narodi severnog Luzona još uvek slabi. Njihova država nije obuhvatila čitavo pleme ili naciju; jednostavno je uključivala zajednicu. Pored doseljenika u jednoj neposrednoj blizini, svi ostali su bili neprijatelji ili najviše stranci. Na Filipinima nije bilo velikih država, čak ni velikih raja i sultana kakvi su pronađeni u Malajskom arhipelagu, ali umesto toga, na svakom ostrvu je bilo mnoštvo malih zajednica, svaka nezavisno od drugih i često ratujući. Jedinica njihovog političkog poretka bila je mala skupina kuća od trideset do sto porodica, zvane „barangai“, i koja na Filipinima i danas postoji kao „barrio“. Na čelu svakog barangaja bio je šef poznat kao "dato", reč koja se više ne koristi na severnim Filipinima, mada ona i dalje postoji među morosima Mindanaoa. Moć ovih podataka u njihovim malim oblastima čini se da je bila velika, pa su prema njima postupali s puno poštovanja. Barangaji su bili grupisani u malene federacije, uključujući približno isto toliko teritorija kao i današnji gradovi, čije su poslove vršili poglavari ili datote, mada se čini da se ponekad pokoravali jednom poglavaru, koji je na nekim mestima poznat i kao „ hari ", drugi put hinduističkom rečju" raja ", ili muhamedanskim izrazom" sultan. " Čini se da se ponekad moć ovih rađa proširila na čitavom malom ostrvu, ali obično su njihova „kraljevstva“ obuhvatala samo nekoliko milja.
Tate 55 epizoda - Tvrdi i Toma u sukobu. Tate 55 epizoda - Tvrdi i Toma u sukobu. Reviewed by gledajte on April 16, 2020 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.