Najava za 7 dana.Mnogo vise emisija ima na sajtu.

Ponedeljak 08.06 Utorak 09.06 Sreda 10.06 Cetvrtak 11.06 Petak 12.06 Subota 13.06 Nedelja 14.06
Slagalica Slagalica Tate Igra sudbine Slagalica Slagalica Magazin in Sasvim prirodno
Tate Igra sudbine Tate Igra sudbine Paparazzo lov Trenutak iz sna Tate Slagalica Slagalica
Potera Ami G Show Emisija dnk Brak na nevidjeno Igra sudbine Zvezde Granda Nikad nije kasno

Posle rucka 29.04.2020 Sve sto bi trebalo znati o dijabetesu.

Emisija Posle rucka koja je emitovana 29.aprila 2020 godine na Happy televizji u 15:30h,tema je bila dijabetes i sta sve treba znati o toj bolesti koja je podmukla i nalazi se u celom svetu.U emisiji ce se govoriti koliko je ta bolest opasna.Koliko je ljudi obolelo?Da li moze i posle saznanja da se zivi normalno sa dijabetesom?Kako moze bez mnogo problema da se bori sa secerom?Gosti su bili:Dušan Rajic - Personalni trener,Dr Predrag Nenadic - Nutricionista,Jelena Kontic - Reprezentativac Srbije u sinhronom plivanju.

Predlog knjige: Za prikupljanje danaka bio je odgovoran ravnatelj, koji je zauzimao mesto nekadašnje datote, ili „maharlice“, poput gobernadorcila novijeg vremena, i čini se da je njegov deo bio težak. „Ako ne daju onoliko koliko traže ili ne plate toliko Indijanaca koliko kažu da postoje, zloupotrebljavaju siromašnog ravnatelja ili ga bacaju u stup (cepo de cabeza), jer svi entemnderosi, kada oni odlaze da prave kolekcije, ponesu svoje stupove sa sobom i tamo ga drže i muče, sve dok nisu primorani da daju sve što traže. Čak se kažu da uzimaju ženu i kćerku direktora kada ga ne mogu naći. "Mnogi su principijelci koji su umrli pod tim mukama, prema izveštajima." Dalje Salazar izjavljuje da zna da će domoroci biti prodani u ropstvo, u zamenu za danak. Ni odrasli se nisu nametnuli sami, nego „prikupljaju danak od novorođenčadi, staraca i robova, i mnogi se ne venčaju zbog danaka, a drugi ubijaju svoju decu.“ 7 Nedostatak hrane - Salazar dalje optužuje da su alkaldi gradonačelnici (alkaldi provincija), šesnaest po broju, korumpirani, i, iako su njihove plate bile male, nakupljale su bogatstvo. Za daljnje nabrajanje ekonomskih teškoća, Salazar detaljno opisuje kako su se cene loše povećale. U prvim godinama španske okupacije, hrane je bilo u izobilju. Nije nedostajalo pirinča, pasulja, pilića, svinja, divljači, bivola, ribe, kakaoa, banane i drugog voća, vina i meda; i malo novca kupljeno mnogo. Sto ganta (oko tri stotine kilograma) pirinča moglo se tada kupiti za toston (portugalski novčić, vredan oko pola pesa), osam do šesnaest kokoši za sličnu količinu, debela svinja za četiri do šest reala. U godini njegovog pisanja (oko 1583.) proizvodi su bili oskudni, a cene previsoke. Riža se udvostručila, pilići su vredni pravog, dobra svinja šest do osam pesosa. Stanovništvo se smanjilo i čitavi gradovi su napušteni, a njihovi stanovnici su pobegli u brda.
Posle rucka 29.04.2020 Sve sto bi trebalo znati o dijabetesu. Posle rucka 29.04.2020 Sve sto bi trebalo znati o dijabetesu. Reviewed by gledajte on May 02, 2020 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.